Zelfstandig verhuizen doe je zo

juni 20, 2019 0 Door Tom Hoovers

Verhuizen is altijd een hele klus, zeker als je het volledig zelf wilt doen. Geen hulp van een desbetreffende verhuisorganisatie. Nee, helemaal zelf als een echte doe-het-zelver. Onmogelijk? Welnee, met een paar simpele tips kan iedereen zelfstandig verhuizen. Je zult wellicht alleen de sterke mannen in je omgeving af en toe eens lief aan moeten kijken voor het zware gesjouw.

Maak een to-do list

Om geen enkel punt over het hoofd te zien, is het verstandig om van te voren een to-do list te maken waarin je uitgebreid uitschrijft wat er allemaal moet gebeuren. Dit kun je stapsgewijs volgen, zodat er op het einde geen misverstanden kunnen ontstaan. Eén van de belangrijkste dingen die je bovenaan je lijstje moet hebben staan, is het doorgeven van je adreswijziging bij de gemeente. Indien je dit niet op tijd doet, kun je een boete verwachten. Je kunt bij de gemeente ook een lijst opvragen waarin staat aangegeven aan wie de adreswijziging allemaal wordt doorgegeven. De organisaties en/of personen die niet op deze lijst staan, zul je persoonlijk nog even een belletje moeten geven.

Ordenen van je spullen

Je kan nooit te vroeg beginnen met het inpakken van je spullen. Dit geeft je overzicht in hoeveel spullen er mee genomen moeten worden. Dit is handig voor het bepalen van je vervoer. Stel, je zou een aanhangwagen huren dan moet je wel weten welke grootte deze moet betreffen. Bovendien kun je voor jezelf zo bepalen welke spullen je eventueel weg zou willen doen. Bij een nieuw huis horen toch ook wel wat nieuwe spulletjes.

Niet laten bezorgen, maar zelf ophalen

Als een echte doe-het-zelver laat je deze spullen natuurlijk niet bezorgen (tenzij hier geen extra kosten aan zijn verbonden). Het ophalen van je spullen doe je dan gewoon lekker zelf! Dit kun je ook doen door een aanhanger huren. Het is wel aan te raden om het interieur pas op te halen als je de sleutel van je nieuwe huis al bemachtigd hebt. Zo hoef je maar eenmalig de spullen op te halen, uit te laden en naar binnen te sjouwen.

Gereedschap controleren

Dit is een klein detail die vaak over het hoofd wordt gezien. Controleer altijd of je over alle benodigde gereedschappen beschikt. Heb in ieder geval een schroevendraaier set tot je beschikking of zelfs nog beter een boor set. Het zou heel ongelukkig zijn, dat je gereedschappen mist wanneer je meubels uit elkaar moet halen of juist in elkaar moet zetten in je nieuwe huis. Dit kan je onnodig vertraging opleveren. Bovendien is het voor de mensen die hebben aangeboden jouw te helpen ook geen fijne verrassing.

Dit zijn slechts een paar tips die jou zelfstandige verhuizing iets gemakkelijker zullen maken. Maak vooral gewoon een goede planning en je bent binnen no time verhuisd!