Zelf je huis verduurzamen door dakisolatie

Zelf je huis verduurzamen door dakisolatie

november 9, 2021 0 Door Tom Hoovers

Een duurzaam huis is voordeliger, en levert meer op in de verkoop. Daarnaast is het natuurlijk goed voor het milieu, doordat je minder energie verbruikt. Dit komt doordat ruimtes in de winter langer warm blijven, en in de zomer ze juist koeler blijven. Dakisolatie is dus een goede optie als je je huis een duurzame upgrade wil geven. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente voor dakisolatie, omdat gemeenten vaak verduurzaming willem stimuleren. In dit blog lees je meer over het verduurzamen van je huis door dakisolatie.

Verschillende soorten duurzame isolatie

Ecologische isolatiematerialen zoals schapenwol, houtwol, hennep of kurken isolatie zijn de meest duurzame opties. Dit zijn relatief dure opties, en een goedkopere optie zijn bijvoorbeeld papiervlokken. Papiervlokkenisolatie is gemaakt van gerecycled krantenpapier. Echter is dit materiaal niet geschikt voor iedere ruimte. De andere ecologische materialen die hierboven genoemd werden zijn vaker bruikbaar voor dakisolatie. Ecologische materialen hebben bovendien het voordeel dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat het geen schadelijke of irriterende stoffen bevat. Voor meer soorten dakisolatie kijk snel op dakisolatie-advies.nl.

Waarom zou jij dakisolatie aanleggen?

Je dak isoleren is goed voor het milieu. Dit komt doordat je minder energie gebruikt in je woning. Door je dakisolatie blijft warmte beter hangen in huis. Dit is vooral in de winter gunstig, omdat je minder hoeft te stoken. Omdat je minder stookt is het automatisch dus ook beter voor je portemonnee. Aangezien de stookkosten hoog zullen zijn dit jaar, is het een verstandig plan om dit jaar nog je dak te isoleren. Aangezien dit geen grote verbouwing is, is het realistisch om dit nog voor de winter te verwezenlijken!

Zelf je dak isoleren of een isolatie expert inhuren?

Je kan ervoor kiezen om je dak zelf te isoleren. Het is geen hele moeilijke klus, maar je moet wel weten welk materiaal je moet gebruiken. Om hierachter te komen kan je wellicht het beste een dakisolatie expert inhuren. De expert zal je adviseren welke isolatievorm het beste bij jouw woning past. Zo weet je zeker dat jouw dakisolatie ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw huis.