Wat is een ontstoppingsveer en hoe werkt het?

oktober 10, 2019 0 Door Tom Hoovers

Help! Je wc spoelt niet meer door. Er zit bijna geen water meer in de toiletpot en als het even tegenzit krijg je ook nog te maken met een vreselijke rioollucht. Een geblokkeerd toilet is een probleem waar de meeste mensen wel een keer mee te maken krijgen. Maar hoe kom je er weer vanaf? Een ontstoppingsveer kan uitkomst bieden. Dit geldt niet alleen voor het toilet, ook voor andere sanitaire voorzieningen kan een ontstoppingsveer goed van pas komen.

Oplossen met een ontstoppingsveer

Wanneer je last hebt van een rioolverstopping zijn er een aantal dingen die je zelf kunt proberen. Allereerst is er natuurlijk de klassieke ontstopper. Dit is een prima middel voor een eerste poging om de blokkade te verhelpen. Zijn de problemen niet opgelost? Kan kun je met kokend water en azijn of soda oplossing door de afvoer spoelen. Nog steeds geen resultaat? Het lijkt erop dat je te maken hebt met een diepe en hardnekkige verstopping. Laatste poging: de ontstoppingsveer. Zie je dit niet zitten? De professionele vakmannen van rioolprobleemkwijt.nl helpen je graag verder.

Wat is een ontstoppingsveer?

Voor wie wel een poging gaat wagen is het goed om eerst te weten wat een ontstoppingsveer precies is. Namelijk een metalen spiraal van enkele meters lang. De veer is flexibel en dun waardoor je deze makkelijk door de leidingen duwt. Door de spiraalvorm blijft de ontstoppingsveer zoveel mogelijk in een rechte vorm, zonder aan flexibiliteit te verliezen. Er zit een handvat aan waarmee je de veer door het sifon en de leidingen kunt duwen en uiteindelijk de blokkade los kunt draaien. Het kan zijn dat het niet direct lukt met de ontstoppingsveer. Ga in dit geval niet zomaar over op extra kracht of meerdere pogingen. Het is in dit geval raadzaam rioolprobleemkwijt.nl in te schakelen.

Niet gelukt? Raadpleeg Rioolprobleemkwijt.nl

Met een beetje geluk heb je de verstopping opgelost, maar in sommige gevallen is het probleem te hardnekkig om zelf op te lossen. Of misschien heb je de riolering wel helemaal beschadigd met de ontstoppingsveer. In dat geval is het aan te raden een professional te contacteren via rioolprobleemkwijt.nl. De vakmannen staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor je klaar. Vraag vrijblijvend advies en een offerte aan via het contactformulier of bel om direct in contact te komen met een lokale vakman. Hij helpt je graag van het probleem af!