Zo verklein je de kans op een inbraak in de winter

Zo verklein je de kans op een inbraak in de winter

februari 11, 2021 0 Door Tom Hoovers

De winter wordt gekenmerkt door korte dagen waarop het al vroeg donker wordt en het ‘s morgens langer donker blijft. Daardoor hebben inbrekers langer de tijd om in de duisternis je woning binnen te dringen en je waardevolle spullen buiten te maken. Maar door het nemen van een aantal maatregelen kun je de kans op een inbraak in de wintermaanden verkleinen. In dit artikel vertellen we je welke maatregelen dat zijn.

Buitenverlichting met bewegingssensoren

In het donker valt verlichting extra op. En als er iets is wat inbrekers niet zo fijn vinden, is het wel als ze ineens in het licht staan. Buitenverlichting met bewegingssensoren is daardoor ideaal om inbrekers af te schrikken.

Plaats de verlichting bij alle toegangspunten van je woning. Buiten verlichting met bewegingssensoren hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Bij de Gamma, kun je bijvoorbeeld al voor een paar tientjes verlichting met sensor aanschaffen.

Vrij zicht op de toegangspunten van je woning

Naast dat inbrekers niet van verlichting met sensoren houden, hebben ze ook een hekel aan toegangspunten waarop vrij zicht is. En dat vrije zicht kun je zelf creëren. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de schutting bij de toegangsdeur wat lager is of dat de bomen en de struiken rondom de toegangspunten laag zijn.

Alarminstallaties

Een alarminstallatie heeft een afschrikwekkend effect op inbrekers, maar toch komt het nog vaak voor dat inbrekers binnenkomen, het alarm afgaat en dat ze dan toch nog met een deel van de buit je woning verlaten.

Installeer daarom een alarminstallatie, maar zorg er daarnaast ook voor dat aan de buitenkant van je woning zichtbaar is dat je woning met een alarmsysteem beveiligd is. Op die manier zullen inbrekers sneller je woning overslaan en hun geluk elders gaan zoeken.

Beveiliging van de garagedeur

Wanneer je alle voorgaande tips hebt toegepast, maar de garagedeur eenvoudig is open te breken, maak je het inbrekers nog steeds gemakkelijk om je woning binnen te komen. Check daarom even of de garagedeur van goede sloten is voorzien.

Heb je een elektrische garagedeur? Ga dan ook na of er een optilbeveiliging op de motor zit. Dit is een beveiligingssysteem dat de deur blokkeert op het moment dat die zich in gesloten toestand bevindt. Heb je geen idee hoe je kunt zien of de sloten van je garagedeur goed zijn? Vraag dan aan een garagedeur specialist om het voor je te controleren.

Binnenverlichting

Wanneer je in de wintermaanden van huis bent kun je de binnenverlichting laten branden om de illusie te wekken dat je toch thuis bent. Ga je een weekendje weg? Zet dan een aantal lampen op een tijdschakelaar, zodat het ‘s avonds net lijkt alsof er toch mensen thuis zijn. Zorg er wel voor dat de gordijnen gesloten zijn, zodat inbrekers niet kunnen zien dat je er eigenlijk niet bent.

Anti kerntrekbeslag

Laat anti kerntrekbeslag op je voor- en achterdeur monteren. Hierdoor maakt je het inbrekers lastiger om het slot van je deuren open te breken. En omdat anti kerntrekbeslag aan de buitenzijde van de deuren te herkennen is, kan het ervoor zorgen dat inbrekers bij voorbaat al geen poging wagen om je deur open te breken.

Stuur jouw tip

Heb je naast de besproken tips nog een andere tip die niet in dit artikel mag ontbreken? Mail hem ons dan even door. We delen hem graag met onze lezers!