Zo maak je van jouw bijkeuken een nette, overzichtelijke ruimte

september 24, 2020 0 Door Tom Hoovers

De bijkeuken is in veel woningen de ruimte waar de minste aandacht aan wordt besteed. De bijkeuken is vaak de ruimte waar de wasmachine en droger opgesteld staan, waar speelgoed van de kinderen wordt opgeslagen, waar (school)tassen en schoenen staan en waar jassen een plekje krijgen. Daarnaast is het in veel gezinnen het geval dat ook de frituurpan in de bijkeuken opgesteld staat, waardoor de chaos soms compleet is. Wil jij dat jouw bijkeuken een nette ruimte wordt, die eventueel ook als ontvangstruimte gebruikt kan worden voor mensen die via de achterdeur binnenkomen? Wij vertellen je hoe je van jouw bijkeuken een nette, overzichtelijke ruimte maakt.

Opbergruimte

Om de bijkeuken netjes te kunnen maken en netjes te kunnen houden, is allereerst opbergruimte van groot belang. Of je nou kiest voor een paar stevige kasten of een keukenblok met bovenkasten, zorg dat je beschikt over opbergruimte, zodat je allerlei spullen die in de bijkeuken een plaatsje hebben, netjes op kunt bergen. Wil jij dat het geheel een strakke uitstraling krijgt, zodat de bijkeuken eventueel ook als entree gebruikt kan worden? Dan kan je er zelfs voor kiezen om eventuele jassen, tassen, schoenen en paraplu’s op te bergen in een afgesloten kast.

Organise!

Om de bijkeuken netjes te houden is het niet alleen belangrijk dat je beschikt over voldoende opbergruimte, maar ook dat deze opbergruimte optimaal benut wordt. Daarom is het belangrijk om de beschikbare ruimte vooraf in te delen en alles een vaste plaats te geven. Werk daarnaast met opbergboxen, mandjes en haken, zodat de ruimte nog steeds netjes oogt als er een kast wordt geopend. Bij zowel de IKEA als de Action vind je een scala aan opbergmaterialen en mogelijkheden, waarmee je er voor zorgt dat jouw bijkeuken een overzichtelijke ruimte wordt en blijft.

Werkruimte

Wil jij in jouw bijkeuken de mogelijkheid hebben om goed jouw handen te kunnen wassen? Of moet er een plek zijn waar je de was op kunt vouwen? Of juist een ruimte waar de frituurpan een plekje kan krijgen? Dan is naast opbergruimte ook werkruimte van groot belang. Werkruimte verkrijg je het snelst door (een gedeelte van) jouw bijkeuken te verrijken met een keukenblok. Keukenblokken kunnen met allerlei extra’s worden uitgerust, zodat er voor elke ruimte een passende oplossing geleverd kan worden. Zo kan je kiezen voor een keukenblok met een spoelbak, maar ook een keukenblok met apparatuur behoort tot de mogelijkheden. Keukenblokken zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende groottes, zodat ook voor de kleinere bijkeukens voldoende mogelijkheden beschikbaar zijn. Met een keukenblok beschik je over voldoende werkruimte en krijgt de bijkeuken een nette uitstraling.