Zelf je eigen webshop starten

Zelf je eigen webshop starten

maart 5, 2021 0 Door Tom Hoovers

Ben je van plan om je eigen webshop te starten? Super leuk en spannend. Alles is nieuw en moet goed geregeld worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je genoeg producten hebt. Mocht het dan hard gaan heb je genoeg om te blijven verkopen. Maar hoe krijg je een goedlopende webshop en waar begin je mee? Hierbij een paar tips als je begint met je eigen webshop.

Bedenk wat je wilt verkopen

Om te bij het begin te beginnen, wat wil je verkopen? Er zijn een heleboel dingen die je kunt verkopen in een webshop. Dit is afhankelijk van wat je zelf wilt. Wil je graag sportspullen, kleding, voedsel, verzorging of make-up verkopen? Je kunt in heel veel verschillende branches terecht. Een goede tip, kijk waar al veel webshops van zijn. Er zijn duizenden kleding webshops. Je moet daar dus allemaal tegen concurreren. Maak je webshop dus uniek, zodat deze opvalt tegenover andere kleding webshops.

Maak een design

Een goed begin voor het opstarten van jouw webshop is het maken van een design. Dit kan voor jou producten zijn of voor jouw webshop. Jouw producten moeten er natuurlijk wel mooi uit komen te zien. Zo maak je het voor de klant ook interessanter om een product aan te schaffen. Een effen flesje is simpel, maar of het verkoopt is nog maar de vraag.

 

Dit geldt ook voor jouw website. Deze moet er aantrekkelijk uitzien. Niet schreeuwerig of heel druk, daar schrik je veel mensen mee af. Maar rustig en toch mooi. Een goede tip kan zijn om aardse en neutrale tonen te gebruiken voor je design. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen dan zijn er genoeg mensen die jou hierbij kunnen helpen.

 

Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij een ontwerper. Hij of zij kan jou helpen met een logo en thema voor jouw webshop. De bedoeling is dan dat je je voorkeuren aangeeft. De ontwerper gaat aan de hand daarvan aan de slag en zal jou na een paar dagen een paar voorbeelden laten zien. Zit er iets tussen? Dan is dat super fijn. Zit er nog geen match tussen gaat de ontwerper weer terug naar de tekentafel.

Vergeet de technische dingen niet

Niet geheel onbelangrijk zijn de technische aspecten van een webshop. Vergeet bijvoorbeeld je shopware hosting niet. Nou snap ik dat als je een webshop wilt starten je niet meteen weet wat shopware hosting is. Om het kort en makkelijk uit te leggen shopware hosting is een platform die de beste klant comfort probeert te geven. Zo vragen zij de mening van klanten van hun websites om erachter te komen wat de klant het liefste wilt. Hierdoor wordt je webshop nog fijner in gebruik.

 

Akeneo is een bedrijf die deze shopware hosting aanbiedt. Zij helpen jou met het genereren en up to-date houden van jouw webshop. Zo weet je zeker dat klanten niet lang hoeven te wachten tot een pagina geladen is en gemakkelijk de webshop kunnen gebruiken. Zo hoeven zij niet door drie verschillende tabbladen voordat zij uitkomen op het product dat zij zoeken.