Zelf je eigen badkamer verbouwen? Hier enkele handige tips

mei 25, 2020 0 Door Tom Hoovers

Een badkamer verbouwen is iets wat een hoop mensen door een aannemer laten doen, maar niet in alle gevallen is dit nodig. In sommige gevallen is het namelijk best handig om zelf de badkamer te gaan verbouwen. Het kan ontzettend leuk zijn, een hoop tijd besparen en uiteindelijk een heel trots gevoel geven om een badkamer zelf te verbouwen. In deze tekst gaan we kijken naar verschillende tips die je kan gebruiken bij het verbouwen van de badkamer.

Het verbouwen van de badkamer

De eerste tip van deze bouwweetjes is om echt goed uit te zoeken welke zaken gemakkelijk te doen zijn en voor welke zaken je alsnog een professional nodig hebt. Het verleggen van buizen en leidingen wanneer je bijvoorbeeld het sanitair op een andere plek wilt, is iets wat je beter door een professional kan laten doen. Lekkages zijn ontzettend vervelend en deze wil je natuurlijk voorkomen. Daarentegen kan het tegelen van de badkamer en het plaatsen van sanitair wanneer de leidingen weer af zijn alsnog wel zelf door iemand gedaan worden. Kijk dus goed naar alles wat er moet gebeuren en weeg goed af wat je zelf wilt doen en wat je wilt laten doen.

Doe online inspiratie op

Er zijn ontzettend veel badkamertrends, maar wanneer je de huidige trends wil bekijken is dat hartstikke leuk om online te doen. Er zijn verschillende blogs die verschillende trends laten zien. Hierdoor kun je kijken naar de trends en eventueel een trend overnemen, maar ook een eigen visie op een bepaalde trend maken. In sommige gevallen kan het best lastig zijn om precies dezelfde materialen te vinden die gebruikt worden bij de inspiratie die je online op doet. Toch is het ook niet zo dat je alles perfect moet naleven. Het wordt uiteindelijk jouw badkamer en daarom is het ook belangrijk dat het jouw project wordt. Gebruik de badkamertrends dus ook vooral ter inspiratie.

De vloer

Omdat er in de badkamer veel gebruik gemaakt wordt van water, is het een handig idee om een waterdichte vloer te nemen. Je kan bijvoorbeeld denken aan vloertegels, maar ook iets wat je steeds vaker ziet is een gietvloer. Dit is een mengsel wat over de vloer gegoten wordt waardoor er geen naden ontstaan. Hierdoor heb je dus ook veel minder kans op schimmel wat door het vocht kan ontstaan. Denk dus goed na over de vloer.