Zelf gaan klussen? Hier moet je op letten

oktober 21, 2020 0 Door Tom Hoovers

Sinds een aantal jaar hechten steeds meer mensen waarde aan het onderhoud van hun woning. Om een woning op de juiste manier te onderhouden, heb je natuurlijk wel voldoende middelen nodig. Echter, helaas kan het lastig zijn om jouw werkzaamheden op een juiste manier uit te voeren wanneer je voorafgaand geen plan maakt. Ook zijn er een aantal punten waar je op moet letten bij het klussen aan jouw woning. Ben je van plan om binnenkort te gaan klussen? Dan is de kans groot dat je de volgende tips goed kunt gebruiken.

 

Het klussen aan jouw woning

Ben je van plan om binnenkort jouw woning te gaan onderhouden of te gaan verbouwen? Dan is de kans groot dat je de volgende tips goed kunt gebruiken. Allereerst is het verstandig om goed te kijken naar welke delen je graag aan wilt gaan pakken. Vervolgens zou je ervoor kunnen kiezen om hier ook daadwerkelijk een planning aan vast te koppelen. Het voordeel van een goede planning is dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Ook Wanneer je alleen werkt, kan een planning een goede stok achter de deur zijn. Helaas komt het in veel gevallen voor dat kluswerkzaamheden uitlopen, bijvoorbeeld doordat er te weinig buffer is ingebouwd. Gelukkig is dit gemakkelijk te voorkomen door een aantal momenten in te plannen waar je gebruik kunt maken van deze buffer. 

 

Juiste gereedschappen

Naast dat het ontzettend belangrijk is om de juiste planning te maken, is het ook van belang om de juiste gereedschappen te gebruiken. Door middel van de juiste gereedschappen heb je namelijk de mogelijkheid om extra werk te verzetten in een kortere tijd. Kortom, de juiste gereedschappen zullen tijd en geld besparen tijdens het klussen.

 

Welke gereedschappen heb ik nodig?

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om veilig te werk te gaan. Je kunt ervoor kiezen om enkel met veilige gereedschappen te werken, zoals de Husqvarna kettingzaag. Het voordeel van deze kettingzaag is dat je de veilig aan het werk kunt gaan. Daarnaast zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om de werkzaamheden door een externe partij uit te laten voeren. In veel gevallen zal deze partij de juiste gereedschappen hebben om de werkzaamheden op een veilige manier uit te kunnen voeren. 

 

Houdt rekening met PBM’s

De kans is groot dat je nog nooit van PBM’s hebt gehoord. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je ooit al eens van PBM’s hebt gehoord, maar dat het nog niet helemaal duidelijk is wat dit nou eigenlijk zijn. PBM staat voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze middelen kunnen bestaan uit een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en oorkappen. Naast dat het belangrijk is om deze veiligheidsmiddelen te dragen, kun je er ook nog voor kiezen om met een lange broek te werk te gaan. Helaas ontstaan er veel kleine wondjes wanneer je aan het klussen bent. Gelukkig is dit door middel van een stevige lange broek gemakkelijk te voorkomen. Bovendien zou je ook altijd nog gebruik kunnen maken van een stevige trui met lange mouwen.