Zelf een mondkapje maken met deze tips

Zelf een mondkapje maken met deze tips

september 3, 2020 0 Door Tom Hoovers

In een aantal landen is het al een tijdje gebruikelijk om een mondkapje te dragen. Zeker in Azië kiezen mensen ervoor om hun gezicht bedekken door middel van een mondkapje. Helaas is het in Nederland op sommige locaties ook noodzakelijk om een mondkapje te dragen. Dit is voornamelijk om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Dit is de ziekte waarvoor men in het openbaar vervoer een mondkapje moet dragen. Deze ziekte zorgt sinds maart 2020 voor veel ophef in Nederland.

 

Helaas ziet het er de komende tijd niet naar uit dat een vaccin komt tegen deze nare ziekte. Hierdoor is de kans groot dat je op steeds meer locaties een mondkapje moet dragen. Doordat het op zoveel verschillende locaties verplicht is, zijn er veel mensen die ervoor kiezen om zelf een mondkapje te maken. Je ziet dan ook dat mensen er steeds meer een fashion item van gaan maken. Je moet het immers toch al op zoveel plekken dragen.  Wanneer je een mondkapje wilt maken die daadwerkelijk aan de richtlijnen en eisen voldoet, kun je daar de volgende tips goed voor gebruiken.

De afmeting van het kapje en van het elastiek

Allereerst is het van belang om ervoor te zorgen dat het mondkapje het juiste formaat heeft. Het mondkapje moet namelijk je gehele mond en een gedeelte van je neus bedekken. Daarnaast is het van belang dat het mondkapje goed aansluit op je gezicht. Het kapje zit vast door middel van een elastiek. Dit elastiek zorgt ervoor dat je mondkapje niet af kan vallen. Zorg er dus voor dat je een strak elastiek gebruikt. Echter is het van belang dat het elastiek niet te strak is. Dit kan een snijdend gevoel veroorzaken en onprettig aanvoelen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Als laatst is het van belang dat het het kapje dubbellaags is. Doordat het kapje dubbellaags is, houdt het kapje de virussen beter tegen.

 

Er komt dus best veel kijken bij het maken van een mondkapje. Wellicht meer dan dat je op voorhand zou denken. Ben je op zoek naar een mondkapje, maar vind je het na afloop van deze tips toch te veel werk? Dan kun je gemakkelijk mondkapjes bestellen.