Wat zijn de goedkoopste wijken in Amsterdam?

maart 26, 2021 0 Door Tom Hoovers

Amsterdam is de duurste gemeente van Nederland om te wonen. De prijzen van woningen en appartementen stijgen hier sneller dan elders in Nederland. Wil je toch graag in deze levendige stad wonen maar ben je (nog) geen multimiljonair? Dan zijn er gelukkig nog enkele locaties waar je redelijk betaalbaar kunt wonen. Dit zijn de vijf goedkoopste wijken in Amsterdam.

1. Buikslotermeer

Als je hier gaat wonen, dan is jouw huis gebouwd op een voormalig meer dat werd drooggelegd voor de woningbouw. Vandaar dus de naam. De wijk ligt in Amsterdam-Noord en heeft ongeveer 12.000 inwoners.

Tip: Kies voor een verhuisbedrijf in Amsterdam dat beschikt over alle materialen en kennis om jouw verhuizing in goede banen te leiden.

2. Bijlmer

Eigenlijk is de naam voluit Bijlmermeer, het betreft een woonwijk in Amsterdam-Zuidoost. Naast de hoogbouw is het vele groen ook kenmerkend voor dit deel van Amsterdam. De meeste straten en flats worden aangeduid met een letter, van A tot K. Andere letters vind je in de rest van Zuidoost.

Tip: Ga je op een hogere etage wonen? Huur dan een verhuislift, dan hoef je niet trap op, trap af te sjouwen.

3. Geuzenveld

Je vindt hier laagbouw, portiek etages en hoogbouw. Deze wijk werd voltooid aan het einde van de jaren vijftig. In de jaren negentig werd de westkant uitgebreid met de buurt De Eendracht. De geuzen zouden hier hun uitvalsbasis hebben gehad in 1573, vandaar de naam.

Tip: Het is ook mogelijk om verhuisdozen te huren in plaats van kopen. Zo kun je goedkoop een verhuisbedrijf inschakelen.

4. IJburg

Deze woonwijk en Vinex locatie ligt in het oosten van Amsterdam. De straten vallen op door hun rechthoekige vorm, deze wijk is gebouwd op kunstmatig aangelegde eilanden. Eigenlijk zou het een aparte stad worden, later is besloten dat het onderdeel zou gaan uitmaken van Amsterdam.

Tip: Met de fiets of het openbaar vervoer kun je overal komen. Heb je echt nog een auto nodig? Alleen al de parkeerkosten zijn enorm in Amsterdam Centrum.

5. Osdorp

Officieel bestaat Osdorp niet meer, sinds 2010 valt het onder Amsterdam Nieuw-West. Toch heeft dit plekje nog steeds een onmiskenbaar eigen stijl. Lange Frans is niet de enige rapper die hier vandaan komt, de legendarische Nederhop formatie Osdorp Posse is zelfs genoemd naar deze wijk.

Amsterdam

Goedkoop verhuizen in Amsterdam

Bij wonen in een goedkope wijk hoort natuurlijk ook een goedkoop verhuisbedrijf. Je hoeft echt niet alles zelf te regelen om zonder hoge kosten de verhuizing uit te besteden. Een professioneel verhuisbedrijf in Amsterdam heeft namelijk de juiste materialen, wagens en expertise om zelfs de meest afgelegen locaties te bereiken. Dat spaart tijd, dat spaart geld en het neemt jou heel wat onnodige stress weg. We wensen je veel succes met het zoeken naar een huis in Buikslotermeer, Bijlmer, Geuzenveld, IJburg of Osdorp!