Waarom Rotterdam aantrekkelijk is voor jong en oud

maart 26, 2021 0 Door Tom Hoovers

Waarom zou je in hemelsnaam willen wonen in Rotterdam? Als je deze vraag stelt heb je er duidelijk nooit gewoond. Ondanks de uitdagingen die iedere grote stad kent, is het ook een dynamische gemeente met inwoners die zich positief en constructief in het leven staan. Dit zie je aan de oudere generaties die hun leven lang in Rotterdam hebben gewoond maar ook zeker aan de nieuwkomers die hier een bestaan willen opbouwen. De stad geeft je deze ruimte, wat ook geldt voor ondernemers. Maar genoeg lof over de op één na grootste stad van Nederland, laten we eens kijken waarom Rotterdam zo aantrekkelijk is voor jong en oud.

verhuizen

Waarom is Rotterdam aantrekkelijk voor jong?

De Erasmus Universiteit in Rotterdam is uiteraard een belangrijke reden waarom zoveel jongeren van heinde en verre naar Rotterdam komen. Omdat reizen vaak niet praktisch is zoeken studenten naar een kamer of appartement. Een verhuisbedrijf in Rotterdam zorgt dat je ook op vier hoog met een verhuislift jouw bed naar boven kunt hijsen. Vroeger gingen afgestudeerde jongvolwassenen na het examen direct ergens anders naartoe, nu zoeken ze steeds vaker naar een nieuw onderkomen in of rond het centrum. Hier zitten werkgevers, de infrastructuur is goed en je bent van alle gemakken voorzien. Dat er nog steeds wijken zijn met betaalbare woningen (huur en koop) zorgt ervoor dat niet al dit jonge talent verdwijnt.

Waarom is Rotterdam aantrekkelijk voor oud?

Er zijn niet zo gek veel senioren die naar Rotterdam centrum verhuizen na hun pensioen, wel naar de randgemeenten trouwens. Het zijn toch voornamelijk de ouderen die al jarenlang in Rotterdam wonen die je hier met geen mogelijkheid meer weg zult krijgen. De omgeving is vertrouwd, familie en vrienden wonen in de buurt. Natuurlijk, er wordt zeker geklaagd dat vroeger alles beter was, toch weten we stiekem allemaal dat het gewoon ouderwets gezellig kan zijn in onze stad.

Veelzijdig Rotterdam

Er is veel gezegd en gesproken over de multiculturele samenleving en feit is dat er in Rotterdam nog wel wat te verbeteren valt. Toch blijkt keer op keer dat er een bereidheid is om het samen op te lossen, uiteindelijk zijn we allemaal Rotterdammers. We zijn een trots volkje met het hart op de tong maar altijd met de intentie om er iets moois van te maken. Kijk maar eens naar de architectuur. Die is ook heel divers. Dit komt voor een deel door de ravage na de Tweede Wereldoorlog, je ziet een stad die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. En dat is een dynamiek die je nergens anders zult vinden.

Snel naar buiten, snel naar binnen

Er zijn verschillende redenen om snel te vertrekken uit een woning. Bij een buitenkansje elders in de stad, als je gaat emigreren en soms ook omdat een huurder de huur niet betaalt. Kortom; er zijn volop redenen voor een woningontruiming in Rotterdam. Dan komt een verhuisbedrijf die razendsnel de woning leeg maakt, wat er met de huisraad gebeurt hangt af van de afspraken die gemaakt worden. Soms worden goederen elders opgeslagen of ze worden direct afgevoerd. Dit kan allemaal geregeld worden met het verhuisbedrijf in Rotterdam. Er staan waarschijnlijk al mensen te popelen om in te trekken en tijd is geld!