Waarom kamerplanten in je huis neerzetten?

augustus 21, 2020 0 Door Tom Hoovers

Waarom kamerplanten in je huis neerzetten?

Kamerplanten in je huis neerzetten, is weer helemaal hot & happening. Waar je interieur de afgelopen jaren steriel en strak behoorde te zijn, is dat tegenwoordig (gelukkig) weer anders. Toch halen we nog steeds te weinig groen in huis. Tijdgebrek, geen groene vingers en geen affiniteit met planten, worden vaak als reden gegeven voor deze keuze. Wij gaan je vertellen waarom je er beter toch voor kunt kiezen om kamerplanten in huis neer te zetten.

Kamerplanten zijn de finishing touch van je interieur

Het is een beetje een inkoppertje, maar een kamerplant is nét even de finishing touch van je interieur. Niet alleen werk je met een kamerplant een dooie hoek leuk weg, het geeft nét even dat extra beetje gezelligheid in huis. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor de juiste akoestiek.

Zuurstof producenten en luchtverbeteraars

Zoals je misschien weet, produceren planten zuurstof. Dit is niet alleen van toepassing op je planten buiten maar ook op kamerplanten. Koolstofdioxide wordt omgezet in zuurstof en daarnaast heeft een plant ook nog eens het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren.

Een kamerplant als luchtbevochtiger

Zeker als je zomers een airco en ’s winters lekker de kachel aan hebt staan, is het belangrijk om een aantal kamerplanten in huis te halen. Door de kachel en de airco droogt de woning volledig uit en ontstaat er een te lage luchtvochtigheid in huis. Dit kan luchtweginfecties, hoofdpijn en geïrriteerde ogen veroorzaken. Een goede- en eenvoudige manier om de luchtvochtigheid in je woning op peil te krijgen, is het plaatsen van kamerplanten.

Stress verminderen en beter slapen

Wist je dat je door kamerplanten in huis neer te zetten je hartslag en je bloeddruk kunt laten dalen? Twee factoren die zorgen dat je je gestrest voelt. Kamerplanten hebben een rustgevende werking op het menselijk lichaam en brein waardoor we ons minder gestrest voelen. Daarnaast zijn er planten zoals de jasmijn en de lavendel die de nachtrust bevorderen. Zoals je ziet zijn er genoeg redenen waarom je kamerplanten in huis moet neerzetten.