Waar moet een goede garagedeur aan voldoen?

Waar moet een goede garagedeur aan voldoen?

september 1, 2021 0 Door Tom Hoovers

Een garagedeur kopen doe je niet vaak, dus als leek zijnde is het best lastig om te bepalen waar een goede garagedeur aan moet voldoen. In dit artikel geven we je daar een aantal handvatten voor. Neem de tips van harte, maar bezoek ook zeker enkele garagedeur specialisten, zodat je de verschillende soorten deuren in het echt kunt zien en kunt uitproberen.

De bediening

Voor wat betreft de bediening van de garagedeur is het met name van belang dat je de bediening kiest die bij het gebruik van de garage past. Dus stel, je gebruikt de garage intensief. Bijvoorbeeld omdat je dagelijks met de fiets naar het werk gaat. In dat geval is het vervelend als je steeds de deur handmatig moet openen en kun je beter voor een Garagedeur met elektrische bediening kiezen.

Een losse loopdeur

Als je de garagedeur intensief gebruik is het voor het gebruiksgemak fijn als je de garage via een aparte loopdeur kunt betreden. Een loopdeur wordt naast de garagedeur gemonteerd of in het deurblad verwerkt. Wil je weten welke garagedeuren met een loopdeur gecombineerd kunnen worden? Bekijk hier garagedeuren met doorloopdeuren.

Het materiaal en de kleur van het materiaal

Garagedeuren zijn leverbaar in twee soorten materialen: hout en aluminium. Een garagedeur van hout past doorgaans goed bij woningen die een landelijke uitstraling hebben. Denk aan boerderijen of woningen met een rieten dak.

Een aluminium garagedeur is een prima keuze als je een moderne uitstraling wenst. Logischerwijs heeft een houten garagedeur meer onderhoud nodig dan een deur van aluminium.

Naast het materiaal speelt de kleur van de deur een belangrijk rol bij de uitstraling van de garagedeur. Standaard heb je keuze uit tientallen RAL-kleuren. Dus kijk welke kleur goed past bij de uitstraling van je woning. Uiteindelijk wil je een mooi totaalplaatje, nietwaar?

De manier waarop je de garage gebruikt

De manier waarop je de garage gebruikt is van invloed op het soort garagedeur dat je het beste kunt kopen. Een goede garagedeur sluit aan op het gebruik. Zo is een garage roldeur een goede keuze als je de garage als opslagplaats gebruikt.

Gebruik je de garage als hobbyplaats of als kantoor? Dan zijn openslaande garagedeuren een goede keuze. Deze deuren komen overeen met normale voordeuren. Ideaal om snel de garage in en uit te kunnen gaan en bovendien hoeven gasten niet door je woning te lopen om bij je garage te komen.

Vraag om advies en oriënteer je bij meerdere aanbieders

Een garagedeur koop je niet vaak. Zoals gezegd is het daarom van belang dat je garagedeur specialisten bezoekt, om advies vraagt en de verschillende soorten deuren in de showroom uitprobeert.

Bovendien loont het om bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen. De prijzen kunnen soms nogal verschillen. Maar sta je overigens niet blind op de prijs en kijk ook naar garantievoorwaarden en services, zoals gratis montage.