Rammelt uw vaatwasser? Doe dan het volgende!

Rammelt uw vaatwasser? Doe dan het volgende!

november 3, 2020 0 Door Tom Hoovers

U houdt van comfort in de keuken. Daarom heeft u zorgvuldig uw keukenapparatuur uitgezocht, zo ook de vaatwasser. Het is heerlijk om van alle gemakken voorzien te zijn. Maar dan hoort u plotseling dat uw vaatwasser een raar geluid maakt. De vaatwasser rammelt! U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van dit vreemde geluid af, maar u wilt er ook zeker van zijn dat uw vaatwasser niet kapot is. In dit artikel leest u meer over mogelijke oplossingen om van rare geluiden in de vaatwasser af te komen. Met deze tips hoeft u misschien geen geld uit te geven aan een dure vaatwasser reparatie. 

 

Waarom uw vaatwasser rammelt: mogelijke oorzaken 

Het is natuurlijk erg vervelend als uw vaatwasser een raar geluid maakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld:

  • De sproeier tikt tegen de vaat aan.
  • De filter wordt geblokkeerd.
  • De vlotter kan niet goed bewegen.

 

Mogelijke oplossingen voor een rammelende vaatwasser 

U wilt niet alleen weten waarom uw vaatwasser rammelt, maar ook hoe u het probleem kunt oplossen. Het liefst bespaart u natuurlijk op de kosten van een vaatwasser reparatie. Hieronder zetten we de verschillende oorzaken met mogelijke oplossingen voor u op een rij:

  • De sproeier van de vaatwasmachine draait tijdens het programma rond. Het is mogelijk dat de sproeier tijdens het spoelen tegen de vaat aantikt. Dit kan een rammelend geluid veroorzaken. Het opnieuw inrichten van de vaat in de vaatwasser kan dan dé oplossing zijn.
  • Het kan ook zijn dat uw vaatwasser een rammelend geluid maakt, omdat de filter geblokkeerd wordt door een bepaald voorwerp. Denk bijvoorbeeld aan een klein stukje glas, tandenstokers of een ander voorwerp. Maak de filter leeg en reinig het met een sopje. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de filter om te voorkomen dat u zich snijdt aan eventuele scherpe voorwerpen.
  • Het kan zijn dat de vlotter niet meer goed kan bewegen in de vlotterkamer. U kunt de vlotterkamer en alle onderdelen eruithalen en schoon maken.

 

 

Als dit het probleem niet heeft opgelost, dan moet u waarschijnlijk een vaatwasser reparatie laten uitvoeren.

 

Een vaatwasser reparatie laten uitvoeren? 

U kunt uw vaatwasser reparatie deskundig laten uitvoeren door een van de Twistoo monteurs. Niet alleen kunnen zij vakkundig uw vaatwasser reparatie uitvoeren, maar ze controleren ook direct of andere onderdelen nog naar behoren functioneren. Wist u dat Twistoo binnen 24 uur bij u kan zijn voor een vaatwasser reparatie?