Je deurkruk hoort een combinatie van kwaliteit en stijl te zijn

augustus 5, 2020 0 Door Tom Hoovers

Een deurkruk is belangrijker dan je denkt. Niet alleen moet de kruk goed in hand liggen, hij hoort ook nog eens bij je interieur te passen. Een schitterende deurkruk kan een saaie deur als het ware opfleuren. Ben je aan het verbouwen of is je deurkruk simpelweg aan vervanging toe? Informeer je zeker over de verschillende keuzes die je hebt in deurkrukken.

 

Rvs voor mooie glanzende deurkrukken

Deurkrukken bestaan in oneindig veel verschillende modellen en materialen. Het populairste materiaal is rvs. Het gaat hier om roestvrije stalen krukken met een moderne look. Het is een veelzijdig materiaal waardoor de kruk naar jouw individuele wensen aangepast kan worden. Rvs is wellicht het meest stijlvolle materiaal. De ronde delen van de deurklink komen extra mooi uit door de spiegelende glans van het metaal. Rvs staat garant voor een prachtig design, gebruiksgemak en kwaliteit.
Verder heb je de keuze uit aluminium, chroom en koper. Aluminium is een hip en tijdloos materiaal dat bij elk interieur past. Chroom zorgt dan weer voor een luxe uitstraling terwijl koper bekend staat voor zijn schitterende gloed.

Decoreer met een mooi rozet of schild

Naast de verschillende materialen bestaan er ook eindeloos veel modellen. Je kan kiezen voor een deurkruk op rozet of op schild. Een rozet betekent de afwerking van de deurkruk op de deur zelf. Het gaat hier dus om de decoratie tussen de deur en de deurkruk. Een schild is een langwerpig groter rozet. Het grote verschil tussen een rozet en een schild is de installatie. Doordat een schild veel groter is, springt het meer in het oog. Ze worden ze de blikvanger van de deur en moeten daarom erg nauwkeurig geplaatst worden. Het kleinste foutje wordt meteen opgemerkt. Rozetten daarentegen passen altijd goed op de deur.
Een rozet of schild beschermt de deur tegen de wrijving die door de vele bewegingen ontstaat. Ook komen ze vaak met een veer waardoor de deurkruk steeds horizontaal komt te hangen.

Je deurkruk is een belangrijk onderdeel van de stijl van je huis

Een deurkruk komt ook in verschillende stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een jaren 30 deurkruk met hun typisch middenstuk in de vorm van een ton. Deze karakteristieke deurkruk is onder andere perfect geschikt voor moderne woningen. Verder heb je design deurkrukken, deurkrukken met een wc slot en houten deurkrukken.
De mogelijkheden voor deurkrukken zijn eindeloos. Een deurkruk moet bij de stijl en de persoonlijkheid van je woning passen. Denk ook goed na voor welke deur de kruk bestemd is. Buitendeurkrukken bijvoorbeeld moeten bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Schenk de nodige aandacht aan je deurkruk en zorg ervoor dat je woning een stijlvol uniform geheel vormt.

 

Bron: weijntjes.nl