Een warme uitstraling aan je interieur geven met hout

Een warme uitstraling aan je interieur geven met hout

december 14, 2020 0 Door Tom Hoovers

Hout, eigenlijk kan je er nooit genoeg van hebben in huis. Hout is sfeervol en geeft een gevoel van warmte en sfeer. Het is een materiaal dat makkelijk te combineren valt met andere materialen en het is daarbovenop ook nog eens een erg duurzaam materiaal.

Een goede balans vinden

Er zijn veel verschillende houtsoorten, elk met een andere uitstraling. Zo heb je fijne, elegante meubels die een subtiele touch kunnen geven aan een interieur, maar ook grove houtsoorten. Deze grove houtsoorten passen bijvoorbeeld erg goed bij een landelijke stijl, terwijl de elegantere houtmeubels, zoals drie losse bijzettafeltjes, passen bij een moderne en trendy interieurstijl.

Soorten hout

Er zijn talloze soorten hout te verkrijgen. Er zijn veel meubelen in verschillende soorten hout. Je kan kiezen voor modern, vintage, antiek, robuust. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om verschillende soorten hout te combineren. Als je hiervoor kiest, moet je er wel rekening mee houden dat niet alle soorten hand in hand samengaan. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lichte vloer van hardhout, gecombineerd met donkere meubels. Of vice versa natuurlijk! Hiermee kan je erg mooi contrast creëren en wordt het niet ‘too much’. Een kleine tip: kijk eens op groterinwonen.nl naar de mogelijkheden!

Voordelen van hout

Dat hout een prachtig en makkelijk materiaal is om mee te werken lijkt nu wel duidelijk. Maar wat zijn nou precies de voordelen van hout?  Om te beginnen is het een erg duurzaam materiaal. Bomen leggen namelijk CO2 vast in de vorm van hout en bij de verbranding hiervan komt dezelfde hoeveelheid CO2 weer vrij. Het is dus CO2-neutraal, niet geheel onbelangrijk in deze tijd! Helemaal nu het aantal geplande nieuwbouwwoningen in Nederland flink stijgt, is het gebruiken van hout een zeer verantwoorde keuze. De bouw zorgt namelijk voor maar liefst 40% van de totale CO2 uitstoot van Nederland. Een simpele en mooie manier dus om bij te dragen aan het milieu, win-win! Verder heeft het nog een enorm voordeel in de winter. In tegenstelling tot steen of ander materiaal, is hout namelijk niet koud aan de voeten. Daarnaast zorgt het voor goede akoestiek en maakt het een ruimte sfeervol. Mocht je een product van hout willen maken, kijk dan eens bij Hardhout Discount. Zij beschikken over een groot assortiment met houten producten.