Hoe kun jij hout toevoegen aan je interieur?

Hoe kun jij hout toevoegen aan je interieur?

februari 1, 2022 0 Door Tom Hoovers

Het gebruik van hout in het interieur is een poosje redelijk uit de mode geweest. Hout was niet modern genoeg voor de gemiddelde Nederlander en het gebruik van hout in het interieur werd dan ook veel vermeden. Dit is anno 2022 echter helemaal niet meer het geval. Het gebruik van hout is weer helemaal terug van weggeweest. Wil jij weten hoe je op leuke en creatieve manieren hout kunt verwerken in jouw interieur? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Houten decoratie

Hout leent zich ideaal voor decoratie in een woon-of slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld een houten wandplank aan de muur hangen. Deze wandplank zal niet alleen een rustieke uitstraling hebben, maar is ook nog eens hartstikke functioneel. Je kunt bijvoorbeeld een foto van jou of je gezin op de plank neerzetten. Zo creëer je een extra stukje gezelligheid in de desbetreffende kamer. Je kunt hier natuurlijk ook andere voorwerpen als kunst of planten op neerzetten. Wil je de industriële look helemaal compleet maken? Hang de houten plank dan op met industriele plankdragers! De plankdragers zijn uiteraard nodig om de plank recht in de muur te kunnen hangen. Je kunt er dan natuurlijk net zo goed iets moois van maken!

Houten meubilair

Wanneer we het hebben over houten meubilair, dan zal dit je waarschijnlijk niet direct aanspreken. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden als het gaat om houten meubilair. Het is hierin met name belangrijk dat het meubilair goed wordt afgewerkt. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je na een korte aanraking een splinter te pakken hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten tafel, een houten bureau of een houten badplank. Dit zijn allen mooie en rustieke voorwerpen die een mooie toevoeging kunnen zijn op jouw huidige interieur. Naast de genoemde voorbeelden zijn er nog tal van andere mogelijkheden als het gaat om houten meubilair. Denk bijvoorbeeld aan een houten tuinset, een houten stoel voor in de woonkamer of een houten kruk. Het is bij deze voorwerpen wel belangrijk dat je ook bijpassende en fijne kussens koopt. Het hout is namelijk wel wat te hard om lekker op te kunnen zitten.