Hoe je op de veiligste manier kunt werken!

Hoe je op de veiligste manier kunt werken!

maart 26, 2020 0 Door Tom Hoovers

Bij een verbouwing komt veel kijken. Het kan een hoop stress opleveren. Dit hoeft echter niet zo te zijn als je je goed voorbereid. In de praktijk gaat er natuurlijk altijd wel even wat mis. In dit artikel leggen wij uit hoe je handig kunt verbouwen en verhuizen door bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Utrecht in te huren.

Veiligheid

Ga niet lomp om met de veiligheid van jezelf als met die van anderen. Safety First is een bekende uitspraak en dat is niets voor niets. Als je veilig werkt verlopen dingen soepel, je gezondheid is namelijk het belangrijkste dat je hebt. Let daarom altijd op de veiligheid. Werk je in de bouw? Doe dan bijvoorbeeld altijd even een helm op. Dit is zeer belangrijk voor je veiligheid en zorgt voor bescherming als er een ongeluk gebeurd. Op bouwplaatsen is het zelfs verplicht om een bouwhelm te dragen voor je eigen veiligheid als er iets van een hoogte op je hoofd valt ben je extra bescherm met een helm op. Verwondingen op je hoofd zijn namelijk erg gevaarlijk en kunnen fatale gevolgen hebben. Een helm biedt vaak de extra bescherming die je nodig hebt. Ook als je maar even op een bouwplaats bent, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

Bescherming

Bescherming hoeft niet alleen bescherming te zijn tegen ongevallen. Ook is er bescherming wat het werk prettiger maakt en kleine wondjes voorkomt. Een van deze beschermingen zijn kniebeschermers dit zijn handige beschermers voor als je op de grond werkt en veel op je knieën gaat zitten. Kniebeschermers zijn vaak zacht van rubber of van gel wat het werken een stuk aangenamer maakt. Je kan het bijvoorbeeld om je knie doen als bezig bent met het leggen van laminaat of een ander bezigheid van de vloer.

Handschoenen zijn daarbij ook zeer goede bescherming voor als je je handen lief hebt. Je kunt vaak grovere dingen makkelijker oppakken doordat je een bescherming hebt en je handen dus niet meer zo gevoelig zijn. Ook heb je verschillende soorten handschoenen voor verschillende soorten taken. Als je bijvoorbeeld vaak met olie werkt heb je handschoenen die olie werend zijn. Dit geld hetzelfde voor als je met water werkt. Of als je een klus doet waarbij je met grove materialen werkt en je veel grip en bescherming nodig hebt.

Hebben je handen het koud in de winter? Dan is daar ook een oplossing voor. In de winter heb je namelijk ook speciale werkhandschoenen die je kunt dragen voor verwarmde handen. Dit zijn normale handschoenen maar dan wat dikker. Vaak zit er wol in wat ervoor zorgt dat je handen wat warmer zijn dan als je werkt met normale werkhandschoenen. Omdat ze wat dikker zijn is het werken natuurlijk wel iets minder prettig wat betreft het knijpen met je handen als je wat wilt oppakken. Let daarbij wel even op de maat handschoenen die je pakt. Maten in handschoenen zijn vaak aangegeven als een cijfer. De 3 meest voorkomende maten zijn 9, 10 en 11. Waarbij 9 een kleine maat is.