Hoe beveiliging je jouw nieuwe woning?

Hoe beveiliging je jouw nieuwe woning?

april 18, 2020 0 Door Tom Hoovers

Je nieuwe woning is gekocht en nu mag je gaan beginnen met het indelen van alles kamers. Meubels en decoraties kijken zijn de leuk klusjes die komen kijken om je huisje gezellig te maken. Maar er moet ook nagedacht worden over veiligheid, van jezelf en je familie maar ook veiligheid voor van je huis zelf. Je woont nu in een nieuw buurt die je nog niet helemaal kent. Je wilt dan ook voorkomen dat je een prooi wordt voor inbrekers. Je huis beveiligen is dan ook van hoge prioriteit. In deze blog gaan we een aantal tips geven die jou kunnen helpen om jouw woning goed te beveiligen.

Verborgen camera

Je kan iemand natuurlijk ook vastleggen met en verborgen camera. Dit is een camera die niet direct zichtbaar is voor iemand die ernaar kijkt omdat hij vaak verwerkt is in een dage daag product. Denk bij een verborgen camera voor binnen aan een klok met in het midden een camera en voor buiten aan een minicamera die in de hoek verborgen is of een bloempot met een camera erin. Waarom wil je een verborgen camera hebben? Als je iemand je erf betreedt kan je deze persoon vast leggen zonder dat hij of zij dit direct door heeft. De verborgen camera binnen geeft het voordeel, dat als iemand toch binnen mocht komen, je deze persoon zonder dat ze het merken was kan leggen. Dit kan dan later gebruikt worden als bewijsmateriaal voor de politie.

Lichten

Wanneer iemand komt inbreken wil hij of zij zo onopvallend mogelijk ergens binnen komen. Dit is ook een reden dat er vaak ingebroken wordt in de donkere maanden van het jaar want dan hebben mensen minder overzicht in wat er gebeurt omdat het sneller donker is. Het is dan ook aan te raden om een licht buiten je woning te hangen, of dit een licht is bij de voordeur die aanstaat of dat dit een licht is dat aangaat als iemand jouw erf betreedt. De eerste verdieping wordt vaak gebruikt om binnen te komen. Het is dan ook aan te raden om zowel in de voor als achtertuin en ook bij de garage lichten te plaatsen zodat het overzichtelijk blijft. Dit kan dan ook voorkomen dat er iemand helemaal naar je voordeur loopt omdat hij of zij dan in de spotlight staat door de geplaatste lichten.

Garage

Hierboven is de garage al even genoemd maar inbrekers zijn altijd opzoek naar nieuwe plekken om binnen te komen en plekken waar waardevolle spullen kunnen liggen. Als je huis erg vol is kan je ook spullen in je garage leggen, maar hier kunnen ook waardevolle spullen liggen. Het is belangrijk je dit te realiseren want inbrekers denk hier ook over na. Mocht je inderdaad waardevolle spullen hebben liggen in je garage maak het dan onderdeel van je dagelijkse routine om de deuren te checken voor je weggaat of gaat slapen. Heb je een bepaalde sleutel of code om de garage open te doen dan is het slim om deze op een goede plek te verbergen en met zo min mogelijk mensen te delen.

Deuren

Zorg dat een inbreker niet zomaar naar binnen kan lopen door de voordeur. Kijk hoe sterk de kozijnen zijn, de scharnieren beveiligt zij en iemand niet makkelijk door de brievenbus kan om de deur zo open te maken. Het is ook verstandig om de sloten te vervangen van je nieuwe woning. Je weet aan wie de vorige eigenaar allemaal een sleutel heeft gegeven. Ook geeft dit je het de kans om de beste sloten, naar jouw mening, te kopen.

Ramen

De meeste inbraken vinden plaats via deuren, zoals hierboven al genoemd, en ramen. Niet alle ramen zijn even stevig. Kijk hier dan ook goed naar als je ergens net bent gaan wonen. Ben je niet tevreden met de ramen, schakel dan iemand in die ernaar komt kijken en deze kan vervangen, mocht dit nodig zijn.

Verstopplekken

Een laatst tip is om verstopplekken te elimineren. Zorg dat er een bosjes of bomen zijn waar achter een inbreker zich makkelijk kan verstoppen. Vooral de bosjes die tegen je huis aan staan waar iemand zich in kan verstoppen. Hou dit bij en zorg dat het voor zowel jezelf als mensen die langslopen overzichtelijk blijft. Op deze manier kunnen je buren ook aangeven als ze iets zien of gezien hebben wat niet klopt.