Geïnspireerd door Finland? Zo maak je een echte Finse tuin

Geïnspireerd door Finland? Zo maak je een echte Finse tuin

september 14, 2021 0 Door Tom Hoovers

Ben jij geïnspireerd geraakt na je reis naar Finland? En wil jij de gezellige Finse sferen naar jouw tuin halen? Dan zijn daar maar een aantal belangrijke elementen voor nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan een Finse kota of aan een heerlijke hottub. In dit artikel omschrijf ik de drie belangrijkste aspecten voor jouw eigen Finse tuin.

Een traditionele Finse kota

Wanneer je een Finse tuin wilt creëren, dan kan een Finse kota natuurlijk niet ontbreken. Een Finse kota is een soort blokhut met een traditionele scandinavische look. Hierdoor waan je je gelijk in Scandinavië. De kota kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld als kantoor, tuinhuis of relaxruimte. Een kota kan in verschillende formaten worden aangekocht en kan zelfs gedeeltelijk open. Wat de Finse kota extra leuk maakt is dat je er binnen kunt grillen. Hierdoor kun je lekker knus met elkaar binnen zitten terwijl het buiten regent.

Wellness in je eigen tuin

Een ander Fins aspect wat zeker in jouw scandinavische tuin terug moet komen is het wellness aspect. Want wat is er nu lekkerder dan na een lange dag thuiskomen bij jouw eigen spa. Denk hierbij aan een hottub, maar ook aan een finse sauna. Beide zijn bedoeld om jou de optimale ontspanning te bieden, maar passen daarnaast ook echt bij een Finse tuin. Scandinavië staat namelijk bekend om de wellness. Het leuke aan deze wellness aspecten is dat je deze het hele jaar door kunt gebruiken en echt tot rust kunt komen.

Veel hout en natuurlijke elementen

Uiteraard moet er ook een fijne tuinset in de tuin komen. Denk hierbij aan een set van hout, zodat deze aansluit op de rest van de Finse sferen. Houten en andere natuurlijke elementen zijn erg belangrijk als het aankomt op de rustgevende, gezellige Finse tuin. Ook groen is erg belangrijk en dit heeft verschillende redenen. Allereerst omdat het het natuurlijke effect versterkt, maar ook om privacy te bieden. Wanneer jij bijvoorbeeld lekker in je hottub zit, dan is het wel zo fijn als je buren niet constant mee kunnen kijken. Ook is het natuurlijk een stuk gezelliger dan dat je naar een betonnen vloer zit te kijken. Om de Finse tuin helemaal af te maken kun je nog een gezellige vuurplaats maken in de tuin. Denk hierbij aan een kampvuur setting of aan een gezellige open haard. Hier kun je dan heerlijk warm bij zitten als het ‘s avonds afkoelt.