Gebruikte bureaustoel van hoge kwaliteit kopen

september 1, 2020 0 Door Tom Hoovers

Een goede bureaustoel moet voldoen aan verschillende voorwaarden. Vaak zitten we urenlang achtereen achter een bureau en de stoel die hierbij aan komt te schuiven, moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat we voldoende ondersteuning krijgen voor ons lichaam. Wanneer dat niet gebeurt, kan het namelijk maar zo dat er lichamelijke klachten ontstaan. Met die reden zijn er dus belangrijke regels ontstaan voor bureaustoelen zodat deze voldoende ondersteuning kunnen bieden en er niet zomaar lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Laten we een kijkje nemen bij een goede bureaustoel.

Wat is een goede bureaustoel?

Een goede bureaustoel moet in ieder geval voldoende ondersteuning bieden. Het moet niet zo zijn dat er lichamelijke klachten ontstaan wanneer iemand voor een langere tijd op de stoel zit. Hierdoor moet hij ondersteunen. De rug moet bijvoorbeeld voldoende ondersteund worden zodat deze niet in een verkeerde houding gaat en zo geldt het eigenlijk ook voor de rest van het lichaam. Het moet mogelijk zijn dus om er voor een langere tijd op te kunnen zitten zonder dat er rugklachten, of andere lichamelijke klachten, kunnen ontstaan. Laten we kijken naar een aantal eisen die er aan zo’n goede bureaustoel worden gesteld.

 

Wat wordt er geëist van een goede bureaustoel

Aan een goede bureaustoel moeten verschillende delen van de stoel aangepast kunnen worden. Dit is de rugleuning, de hoogte van de stoel, het zitvlak en de armleuningen. Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde lengte en daarom is het belangrijk dat de stoel aangepast kan worden aan verschillende lengtes. Daarnaast zitten er nog meer eisen aan een goede stoel. De rug moet namelijk ondersteund worden door de stoel. De leuning moet goed in de rug vallen wanneer iemand rechtop op de stoel zit en qua hoogte is het vervolgens belangrijk om te onthouden dat de voeten op dat moment recht op de grond moeten kunnen staan. Hierbij komt dus ook het zitvlak kijken. Wanneer deze te ver naar achter zit, kan iemand niet bij de grond en ook wanneer het vlak te ver naar voren zit, is dit lastig. Vervolgens komen er nog leuningen bij kijken. De armen verdienen natuurlijk ook gewoon hun rust. Ook de armen moeten dus goed kunnen rusten op de leuningen die hiervoor bedoelt zijn. Op die manier zie je dus dat er redelijk wat eisen aan een goede stoel zijn. Daarnaast zijn dit nog niet eens alle eisen.

 

Tweedehands

Op zich is het niet erg om een bureaustoel tweedehands aan te schaffen. Wanneer je een goede stoel tegenkomt, kan het natuurlijk best zijn dat die al eens gebruikt is. Helemaal niet erg wanneer deze gebruikte bureaustoel verder alsnog voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een goede stoel.

 

Bron: designlife.nl