Gas werkzaamheden zijn ook loodgieterswerkzaamheden

Gas werkzaamheden zijn ook loodgieterswerkzaamheden

januari 23, 2020 0 Door Tom Hoovers

Werkzaamheden die verband houden met gas kunnen erg gevaarlijk zijn. Gas is een zwaar explosieve stof die veel schade kan veroorzaken als er onzorgvuldig mee wordt omgegaan. Daarom is het van groot belang om bij werkzaamheden aan de gasleiding een expert in te huren. Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de benodigde materialen, gereedschappen en klushulp, maar zorg er dan wel voor dat je goed op de hoogte bent van alle do’s en dont’s, om zo te voorkomen dat je huis de lucht in vliegt.

Waar vind ik een expert?

Het vinden van de juiste expert is voor veel klussen nogal lastig. Als je de glazen gewassen wil hebben dan bel je een glazenwasser, als de kozijnen geverfd moeten worden dan bel je de schilder en als je een wandje glad wil krijgen dan bel je de stukadoor. Maar wie bel je als er iets met de gasleiding aan de hand is?

De loodgieter

De loodgieter natuurlijk! Een loodgieter kan met allerlei soorten leidingen en installaties overweg. Ook als het om gasleidingen gaat. Als je te maken hebt met gas werkzaamheden dan doe je er dus verstandig aan om een loodgieter in te schakelen. Alleen op die manier heb je de zekerheid dat de werkzaamheden zorgvuldig en op een correcte wijze worden uitgevoerd. Als je zelf aan de slag gaat dan heb je die zekerheid immers niet. Je weet dan niet of je het wel goed doet en een foutje is snel gemaakt!

Mocht je er toch voor kiezen om het zelf te doen, zorg dan in ieder geval voor een goede gasdetector. Op die manier kom je er op tijd achter als er ergens een gaslek is, voor dat het te laat is. Laat eventueel ook nog de installatie nakijken door een expert. Je betaalt dan niet voor de aanleg en weet toch zeker dat de installatie veilig is! Voor meer informatie kan je altijd Bouwking raadplegen. Hier staan veel interessante klustips op.