Een container om de zolder flink op te ruimen

maart 29, 2021 0 Door Tom Hoovers

De container zat goed vol. Terwijl ik ernaast stond, keek ik op gelijke hoogte met de rand of het afval er niet boven uitstak. Turend van links naar rechts merkte ik dat het afval netjes onder de rand bleef. Ik had het precies goed uitgerekend. Het afval dat ik dacht te hebben, kwam nagenoeg overeen met het resultaat, na een dagje hard werken. Ik had onlangs de tuin aangepakt en wilde daarna de zolder opruimen. De tuin had een nieuwe schutting nodig, met hier en daar wat onderhoud voor het nieuwe lenteseizoen. De container was bedoeld voor de zolder, die nodig uitgeruimd diende te worden.

schutting

Nieuwe functie voor de zolder

Een zolder is niet een alledaagse ruimte. Je legt er voornamelijk de spullen neer die je enkele keren in het jaar nodig bent, of de spullen die je wilt bewaren, maar eigenlijk niet nodig bent. Omdat mijn dochter naar de zolder verhuist, moest de zolder worden opgeruimd. Overigens niet alleen opgeruimd, de zolder werd een slaapkamervertrek; opruimen was niet voldoende, de zolder werd ook geïsoleerd. Maar dat was een tweede stap in het proces, eerst ruimde wij de zolder op.

Goed gevulde container

Ik stond er versteld van wat er allemaal op de zolder te vinden was. Omdat het een slaapkamer werd, had ik minder ruimte. Dus ik moest keuzes maken, wat bleef er liggen en wat kon er weg? Mijn vader hielp mij en greep ook meteen zijn kans om zijn eigen zolder op te ruimen. Hij kwam ’s ochtend helpen en had zijn auto afgeladen vol met spullen van zijn zolder, “Kan mooi mee in de container”, zei hij. Gelukkig had ik met een bepaalde marge rekening gehouden, dus ja het kon erbij in. Had die man ook nog profijt van zijn hulpdiensten die morgen.

De container was ideaal. Hij werd geleverd door Voshaar Containers in Enschede. Ik moet echt zeggen, dat de service prima was. We hadden de zolder binnen de kortste keren leeg, als ik al het gesjouw op de trappen, dan niet mee reken. Maar goed dat weet je: dat hoort erbij.