Dit is hoe het (internet)web is ontstaan!

Dit is hoe het (internet)web is ontstaan!

maart 26, 2020 0 Door Tom Hoovers

Tegenwoordig zijn we allemaal online via internet wel bereikbaar. Iedereen heeft bijvoorbeeld een mailadres en kan contact met elkaar opnemen via whatsapp. De wereld veranderd snel en in dit artikel laten we zien hoe en wanneer het online web is ontstaan en wat voor gevolgen dit heeft.

Ontstaan

Het web dot com is ontstaan rondom 2000. Sindsdien gebruikte steeds meer mensen het internet maar was het nog best ingewikkeld. Dit komt doordat de computers in die tijd sloom waren en er op internet niet veel te vinden was. Het gebruik van een computer was in die tijd ook niet zo eenvoudig en simpel als hoe dat nu het geval is.

Voordelen en nadelen

De voordelen zijn sindsdien eindeloos. Het communiceren is met elkaar een stuk eenvoudiger geworden. Ook zijn er vele initiatieven om elkaar te helpen door online geld in te zamelen voor bijvoorbeeld eenzame ouderen of daklozen hulp. Ook is er meer werkgelegenheid gekomen sinds de komst van het internet. Zo zijn er vele it en marketingbedrijven die bedrijven online helpen en oplossingen vinden voor bedrijven. Dit kan bijvoorbeeld door hulp te bieden met het maken van eigen websites doormiddel van domeinnaam extensies en overige hulp wat betreft een hogere positie bereiken in Google.

Ook zijn er natuurlijk nadelen aan het gebruik van internet. Mensen met slechte bedoelingen sturen elkaar een video van hun daad als het gaat om diefstal of haat zaaien waardoor de groep gemotiveerd wordt om hetzelfde te doen. Ook wordt er steeds meer criminelen actief op het online web die geld van andere proberen te stelen. Dit kan via een nep internetverbinding als via een pishing mail waarbij de crimineel inloggegevens eist van de slachtoffers om hierna te gaan pinnen of overboeken met hun betaalpas. Ook is er een andere nadeel. Er zijn aan de andere kant ook minder banen beschikbaar. Dit komt omdat het internet sommige banen overbodig maakt. Een postbode zal vergeleken met vroeger een stuk minder post versturen dan dat er nu wordt verstuurd. Mindere banen hoeven niet een drama te zijn of uit de hand te lopen. Het is slechts een wisseling van beschikbare banen, zo is er wel meer werk vergeleken met vroeger wat betreft het oplossen van IT-systemen. De omscholing hiervoor is overigens wel belangrijk en kan soms tijdrovend zijn

Flexibiliteit

Door het internet is er ook meer flexibiliteit ontstaan. Zo kunnen mensen vanuit hun huis geld verdienen. Dit kan door online marketing voor bedrijven te regelen. Of juist door online producten te verkopen op Marketplace zoals bol.com of Amazon. Ook kun je geld verdienen door affiliate marketing waardoor je met behulp van bezoekers mensen doorstuurt naar een product. Hiervan ontvang jij dan een commissie. Als je geen ondernemer bent maar voor een bedrijf werkt is het ook mogelijk om thuis geld te verdienen. Dit kan door thuis online te zijn op de systemen waar je op je werk ook online bent. Dit kan eenvoudig op een laptop waardoor je thuis bijvoorbeeld ook op je kind kunt passen.