De eettafel en alles waarvoor je hem gebruikt.

februari 24, 2021 0 Door Tom Hoovers

Een eettafel is om aan te eten, maar de tafel wordt voor zoveel meer doeleinden gebruikt. En nu we tegenwoordig ook nog veel vanuit huis werken, is het direct ook een soort bureau om aan te werken.

Tekenen en knutselen aan tafel, kinderen zijn vaak erg creatief en je wilt ze lekker hun gang laten gaan. Kleuren, verven, plakken, knippen, wat ze ook willen doen, geef ze er de ruimte voor aan tafel. Tip: dek de tafel af met een sterk tafelzeil. Wanneer er wordt geknoeid is je tafelblad in ieder geval beschermd! Daarnaast is het handig om ook je kindje zelf goed aan te kleden met een speciaal jasje/hesje zodat je geen stift, pen, verf of stift vlekken in dat net nieuwe truitje van je kleine zoontje of dochtertje aantreft. Wanneer kindjes wat ouder worden hoeft dat vaak niet meer, maar in het begin is het één grote smeerboel, wel heel leuk!

Ontbijten, dineren en alles wat met eten te maken heeft

Vaak wordt het eten in de keuken klaar gemaakt, maar het is ook erg gezellig om dit aan tafel te doen, zeker bij het ontbijt. Dek ook hierbij de tafel weer met een leuk tafelzeiltje zodat knoeien geen probleem is voor je tafelblad. Zo kan iedereen lekker zijn gang gaan zonder dat je je druk hoeft te maken over de kans op knoeien.

Gezelligheid met familie en vrienden aan tafel, met verjaardagen en feestjes, maar ook op een zaterdagavond wanneer jullie gezellig aan tafel zitten te borrelen. Je kunt natuurlijk ook op de bank gaan zitten bij de salontafel, maar er wordt ook vaak voor de eettafel gekozen. Met hapjes en drankjes is dat vaak toch wat fijner dan aan de salontafel. En wanneer je ook nog een leuk bordspelletje uit de kast trekt is de eettafel sowieso fijn!