Alle voordelen van een elektrische fiets!

Alle voordelen van een elektrische fiets!

juli 26, 2022 0 Door Tom Hoovers

Elektrische fietsen zie je tegenwoordig steeds meer op de fietspaden. Waar ze eerst vooral populair waren onder de ouderen die moeite hadden met trappen, zie je ze nu ook steeds vaker bij jongeren en volwassenen. Dit komt omdat een elektrische fiets heel veel voordelen kent, waar jij je wellicht nog niet bewust van bent. Is het misschien wel eens in je opgekomen om een elektrische fiets te kopen, maar wil je eerst iets meer weten over de verschillende voordelen ervan? Lees dan deze blog verder en ontdek waarom een elektrische fiets iets voor jou is.

Makkelijk om grotere afstanden af te leggen

Een groot voordeel van een elektrische fiets is dat het makkelijker is om grote afstanden af te leggen. En met groot bedoelen we dan niet honderden kilometers, maar wel tientallen. Zit jouw werk bijvoorbeeld 20 kilometer verderop, en is het slecht te bereiken met het openbaar vervoer? Dan is een elektrische fiets dé oplossing voor jou. Je bent veel sneller en met minder moeite op je werk in vergelijking met een reguliere fiets. We kunnen ons namelijk best voorstellen dat je niet elke ochtend zin hebt om 1.5 uur te fietsen. 

Beter voor het milieu

Een elektrische fiets is beter voor het milieu dan een auto of scooter die op benzine rijdt. Een elektrische fiets kun je namelijk opladen en rijdt op energie. Als je vaak de auto pakt voor kleinere afstanden, dan is een elektrische fiets wellicht wel iets voor jou. 

Je beweegt toch nog

In plaats van in de auto te stappen en overal naar toe te rijden, kun je ook elke dag op de elektrische fiets stappen. Je hoeft natuurlijk wel minder moeite te doen dan bij een reguliere fiets, waardoor de inspanning lager is, maar je beweegt nog steeds. Zo kan je door bijvoorbeeld elke dag de elektrische fiets naar werk te pakken, toch al aan je dagelijkse beweging komen. 

Relatief voordelig

In vergelijking met een auto, is een elektrische fiets een voordelige optie. Je betaald minder belasting, je hoeft geen benzine te kopen en de fiets is meestal ook goedkoper in de aanschaf dan een degelijke auto. Bovendien zijn er een heleboel verschillende elektrische fietsen op de markt, waardoor er eigenlijk altijd wel een fiets is die bij jou en je doelen past.